Video Management

14.03.2018

Spectrum is onze video management software speciaal ontworpen voor meldkamers. Spectrum is zo ingericht dat het direct gelinkt is met Merlin Ai profielen en kan direct camerabeelden opvragen van het dichtstbijzijnde punt van waar het alarm is afgegaan. Hierdoor kan er sneller gereageerd worden wanneer er een alarm afgaat en zo kan de schade voor de klant beperkt worden. Zonder de interactie met het Spectrum interface is het bijna onmogelijk voor een centralist om alle informatie die bij alle sensoren afgeven worden goed te interpreteren en verifiëren.

Spectrum is volledig schaalbaar met DVR, NVR, VMS, VSaaS en IP camera’s, via deze camera’s kunnen beelden en ander bewijsmateriaal direct opgevraagd worden zodat de politie en andere directe responders direct actie kunnen ondernemen. Spectrum is beschikbaar als call-down-pakket (schaalbaar) dat in staat is om verbinding te maken met DVR op afstand, NVR, VMS, VSaaS en IP-camera’s om opnames te tonen en snel bewijs te leveren aan politie en andere responders.

In een omgeving in het stadscentrum kan het systeem een beroep doen op de onafhankelijke CCTV van derden om afbeeldingen te verzamelen en te bekijken, waardoor duizenden anders geblokkeerde CCTV-camera’s op een eenvoudige manier beschikbaar worden gemaakt. Spectrum is een CCTV-aggregator die compatibel is met bijna alle systemen die tegenwoordig worden gebruikt. Het is geen VMS, hoewel het video registreert die vanuit externe bronnen in de controlekamer arriveert.

Spectrum’s beveiligingsinterface  voldoet aan alle eisen van de AVG.

Protect-it Security maakt gebruik van de nieuwste video add on techniek: HALO, van Initsys. Deze zelflerende applicatie zorgt ervoor dat u een geavanceerde meldkamer heeft die leert van triggers. HALO reduceert het aantal valse alarmen met 90%! Het maakt niet uit waar de trigger verschijnt of waar die vandaan komt. Of het nou een alarm is wat afgaat, of een menselijke melding, HALO is ontworpen om triggers te analyseren wanneer deze zich voordoen. Zodra een trigger wordt ontvangen in de meldkamer, zendt Merlin een signaal uit naar de  CCTV-systemen het dichtst in de buurt van de locatie waar de trigger afgaat om beelden te verzamelen, die vlak voor de gebeurtenis en net na de gebeurtenis zijn opgenomen, dit proces duurt slechts enkele seconden. HALO analyseert die specifieke CCTV beelden en waarschuwt de operator wanneer deze beelden een “verdachte” situatie weergeven. Wanneer HALO een gebeurtenis waarneemt, dan leert deze van de camera’s die deze gebeurtenissen opnemen, zo kan de operator van de controlekamer zijn kennis verder verfijnen en besteed hij minder tijd aan valse meldingen. Dit partnerschap is essentieel.

Door middel van ‘deep learning’ en kunstmatige intelligentie, zal HALO steeds meer leren door zijn zelflerende applicatie. HALO leert van elke trigger en groeit daardoor mee met de verwachting van de controlekamer.

HALO verlaagt het aantal valse alarmen richting de controlekamer met ruim 90%, uiteraard op voorwaarde dat de technici het originele systeem correct hebben ingesteld. HALO detecteert sabotage van de camera’s op afstand, maar het verbetert vooral de responstijd wanneer HALO dit heeft vastgesteld. Dit zorgt ervoor, dat er in een dergelijke situatie direct een alarm uitgaat van hoge dreiging naar de juiste instanties.

End-to-end, 24/7 ondersteuning

No Comments
prev next